Acupunctuur – Ziek door voeding

Eet je al jaren gezond, denk je?

voedsel1Toch heb je  klachten waarvan je het idee hebt dat ze samenhangen met wat je eet. Je voelt het wel maar hebt geen idee wat je wel en wat je niet kunt eten. Er zijn namelijk voedingsmiddelen waar we klachten van krijgen, terwijl we denken dat ze gezond zijn. Bijvoorbeeld: bloemkool, sla of aardappel, sinaasappel of een boterham, we denken dat ze goed voor ons zijn, maar veel zogenaamd gezonde etenswaren veroorzaken klachten. De meest voorkomende klachten, die door voeding veroorzaakt worden, zijn:

  • chronische obstipatie
  • overgewicht of winderigheid
  • migraine
  • slaapstoornissen
  • vermoeidheid
  • huid/long/maag/darmziekten.

Deze aandoeningen worden allemaal toegeschreven aan het feit dat we niet alles kunnen  verdragen. Zelfs ziektes als diabetes, schildklierproblemen en rheuma ontstaan hierdoor.

Gezond of juist niet?

We horen altijd dat we gezond dienen te eten en dat te veel calorieën en verzadigde vetten negatieve gevolgen voor ons lichaam kunnen hebben. Maar juist voedingsmiddelen, die algemeen als gezond gezien worden, kunnen bestanddelen bevatten die iemand niet kan verdragen. Aangezien het DNA van ieder mens uniek is, reageert een ieder anders op een bepaalde voedingsstof of een bepaald voedingsmiddel dat hij of zij binnen krijgt. Dé gezonde voeding in het algemeen genomen bestaat dus niet.

Onverdraagzaamheid voor bepaalde voeding of voedingsstoffen kun je opbouwen of heb je verkregen via overerving. De uiting van deze onverdraagzaamheid kan wel tot 8 weken later voelbaar of merkbaar zijn. Daardoor weet je niet welke voedingsstof of welk voedingsmiddel dit veroorzaakt heeft. Dit  in tegenstelling tot voedselallergie waarbij de reactie direct merkbaar is en dus makkelijk na te gaan is op welke voedingsstof  of op welk voedsel je hebt gereageerd.

Bij enkele mensen kan de onverdraagzaamheid leiden tot het vasthouden van vocht in het weefsel. Dit zien wij als overgewicht.

Welke voedingsmiddelen wel of welke juist niet:

De onverdraagzaamheid voor bepaalde voedingsstoffen kan alleen via het bloed worden vastgesteld. Onze praktijk werkt samen met Drs. Vink. Zij heeft een testmethode ontwikkeld en kan via een klein bloedmonster je bloed laten analyseren. Deze test is wetenschappelijk onderbouwd. De resultaten hiervan geven je een waardevol inzicht in die voedingstoffen- en middelen waarop jouw eigen immuunsysteem negatief reageert. Dit is dus voor ieder individu verschillend!

Oplossing?

Zodra je  naar aanleiding van de uitslag van deze test je  eetgewoonten verandert en dus die voedingsstoffen en – middelen weglaat die jouw lichaam niet verdraagt, zal je  immuunsysteem tot rust komen en zullen de klachten verdwijnen.

Hoe verloopt de eerste afspraak?

Bij de eerste afspraak wordt nagegaan of je klachten veroorzaakt worden door deze onverdraagzaamheid. Daarna kan de afspraak voor het afnemen van het bloedmonster gemaakt worden en wordt dit opgestuurd voor de test. Je  komt op de afgesproken dag bij ons een buisje en een formulier halen. Hiermee ga je  naar het ziekenhuis in Apeldoorn en kun je  bloed laten prikken.  Het afgenomen bloed krijg je in het buisje mee en dit lever je weer bij ons  in. Wij zorgen dat het naar het laboratorium gebracht wordt.

Uitslag:

Je krijgt dan na circa 3 weken van ons een volledig overzicht waarin staat welke voedingsstoffen of voedingsmiddelen je  veilig kunt eten. Ook staat in dit overzicht welke voedingsmiddelen  je  óf in rotatie (1 keer per 5 dagen) óf nooit meer kunt eten of drinken.

Nadat je op je gemak de uitslag hebt doorgelezen, maken we een afspraak waarin we de uitslag van de test met je  doornemen. Het is dan de bedoeling dat je je  aan deze  testuitslagen gaat houden.

Ter ondersteuning van deze andere manier van eten kun je enkele voedingsconsulten en acupunctuur behandelingen nemen. De voedingsconsulten zijn speciaal gericht op het elimineren en vervangen van voedingsmiddelen en op dat je aan de benodigde koolhydraten, vetten, eiwitten ,vitamines en mineralen komt. De acupunctuur behandelingen zijn speciaal gericht op het afvoeren van de afvalstoffen die als gevolg van de onverdraagzaamheid in je lichaam aanwezig zijn.

Je gaat je  gezonder en fitter  voelen, je klachten verdwijnen.

Bedenk dus, dat wanneer de voeding de oorzaak is van de klachten of de ziekte, iedere geneeswijze die de voeding niet aanpakt alleen maar symptoombestrijding is…

Wil je  meer weten? Bel ons !

Meer informatie  op www.ziekdoorvoeding.nl  en op www.meditestlab.com 

Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 17 beoordelingen Reviews