Fit en Zwanger

Sporten tijdens de zwangerschap is juist gezond!

Meerdere studies hebben inmiddels bewezen dat zwangere vrouwen die op een verantwoorde en aangepaste wijze blijven sporten zich fijner voelen tijdens de zwangerschap, dat de bevalling makkelijker verloopt en dat er minder blijvend overgewicht is na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor je baby.

Wij bieden een unieke cursus aan om je daarbij te begeleiden

De voordelen van deze cursus zijn:

  • je voelt je fitter en energieker
  • door de goede voorbereiding heb je minder angst voor de bevalling
  • je ervaart minder rug- en bekkenklachten
  • je bloeddruk blijft gezonder
  • je hebt minder last van en kans op zwangerschapsdiabetes
  • je bent minder snel depressief (ook na de bevalling)
  • je hebt minder last van ongewenst urineverlies
  • je bent sneller in conditie na de bevalling

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 15 lessen, waarvan 9 lessen voor de bevalling. Deze lessen bestaan uit een half uur theorie en een uur oefeningen/ begeleid sporten, eventueel op muziek. Na de bevalling krijg je nog 6 lessen van een uur oefeningen/ begeleid sporten.

Deze cursus is gebaseerd op het zogeheten VET-principe.

Die afkorting staat voor Voeding, Educatie en Training. Om je lichaam optimaal voor te bereiden op de bevalling zijn ze alle drie nodig. Bij de cursus zit een cursusboek inbegrepen waaruit we elke week een onderwerp behandelen. Alles wat je over de zwangerschap moet weten komt aan bod: rug- en bekkenklachten, houding, stabiliteit, hoe je moet tillen en gaan staan. Maar ook wat er in je lijf gebeurt en wat je bij de bevalling kan verwachten.

Voor wie bedoeld?

Onze cursus is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich, onder begeleiding van speciaal geschoolde fysiotherapeuten en fitnesstrainers, op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling en die na de bevalling snel weer in conditie wil komen. Je hoeft niet sportief te zijn om mee te doen aan de cursus. En of het je eerste of tweede bevalling is, maakt ook niet uit. Onze training is zeker geschikt voor vrouwen met rug- en bekkenklachten. Want zoals al eerder genoemd, besteden we hier veel aandacht aan.

Wat maakt ons anders dan andere cursussen?

Wij bieden in onze cursus het complete plaatje aan. De cursus wordt gegeven door een speciaal geschoolde fysiotherapeut en fitnesstrainer. Hierdoor garanderen we een optimale begeleiding en is er uitgebreide aandacht voor eventuele klachten en de behandeling hiervan. Waar nodig kan je gelijk individuele fysiotherapeutische begeleiding krijgen. Verder werken we zeer nauw samen met Smart-Fit. Mocht je tijdens de cursus meer willen sporten kun je direct bij hen terecht en ook na de cursus kan je verder trainen onder hun professionele begeleiding.

Ook de combinatie van training en voorlichting is uniek. Alle facetten van zwangerschap en bevalling komen aan bod. Naast de controles bij je verloskundige hebben ook wij extra controlemomenten. Bij twijfel nemen we ook direct contact met je verloskundige op, zodat je altijd de juiste begeleiding krijgt.

Kosten

De cursus kost € 225,-, incl. btw. Het cursusboek is hierbij inbegrepen. Veel zorgverzekeraars hebben in hun aanvullende pakket een bedrag gereserveerd voor dit soort cursussen. Kijk in je polisvoorwaarden of informeer bij je zorgverzekering hoeveel je terug kunt krijgen!

Indien je individuele begeleiding van de fysiotherapeut nodig hebt, wordt dit vergoed uit je aanvullende verzekering. Kijk ook hiervoor in de polisvoorwaarden.

Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 17 beoordelingen Reviews