Fysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering!

Fysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering!

Door Rianne Pietersen - bijgewerkt op 3 juni 2015

Binnenkort gaan de zorgverzekeraars weer bekend maken welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden in het nieuwe jaar. Hoeveel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt verschilt nogal per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk dat je probeert in te schatten hoeveel je per jaar gebruik maakt van fysiotherapie en dit te vergelijken met de verschillende verzekeringen.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie per jaar?

  • Ben je bekend met regelmatig terugkerende klachten, waarvoor je behandeling nodig hebt
  • Ben je gevoelig voor sportblessures?
  • Heb je lichamelijk zwaar werk, waardoor overbelasting op de loer ligt?
  • Hoop je in het komende jaar zwanger te raken?
  • Heb je zittend werk?
  • Heb je veel stress/spanningen

Al deze factoren maken dat het verstandig is om te zorgen dat je voor komend jaar een aanvullende verzekering kiest die voor jou voldoende fysiotherapie in het pakket heeft!

Basisverzekering

Alleen klachten, die op de zogenaamde chronische lijst voorkomen worden vergoed vanuit de basisverzekering. En dan nog pas vanaf de 21ste behandeling! De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, die hier natuurlijk voldoende ruimte voor met hebben. Want heb  je in dit geval een aanvullende verzekering van bijvoorbeeld 12 behandelingen, dan moet je er 8 zelf betalen voor de basisverzekering de vergoeding over neemt.

Denk hierbij ook aan je eigen risico!

Hulp nodig?

Vind je het lastig zelf te bepalen hoeveel behandelingen je verzekerd wilt hebben? Vraag onze fysiotherapeut, die helpt je graag alles op een rijtje te zetten!

Rianne Pietersen
Rianne Pietersen
Werkt sinds 2002 als fysiotherapeut in Apeldoorn. Heeft in mei 2008 de opleiding tot acupuncturiste met succes afgerond. Rianne is lid van het N.V.A. Binnen de fysiotherapie heeft Rianne zich gespecialiseerd in houding en balansproblemen, Dry Needling, triggerpoints en zwangerschapsgerelateerde klachten. Rianne probeert tijdens haar behandelingen iemand te leren verantwoordelijk te zijn voor zijn klacht en zelf het heft in handen te nemen om het herstel te bevorderen. Rianne heeft in oktober 2007 haar diploma fysiotherapie bij dieren behaald.

Populaire artikelen

Door Rianne Pietersen gepubliceerd op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 22 november 2019

Piriformis syndroom oefeningen en behandeling

Eén van de meest bekende en meest voorkomende oorzaken van bilpijn is het piriformis syndroom. Bij dit syndroom is er sprake van zenuwpijn in de [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 16 september 2018

Pijn bij het zitten

Lekker en comfortabel op onze billen zitten, dat is iets wat we allemaal willen toch? De meest belangrijke spier bij het zitten, zijn de billen. [...]

› Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,3 op basis van 19 beoordelingen Reviews