Fysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering!

Fysiotherapie wordt vergoed door de aanvullende verzekering!

Door PraktijkPietersen op 12 november 2014

Binnenkort gaan de zorgverzekeraars weer bekend maken welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden in het nieuwe jaar. Hoeveel behandelingen fysiotherapie je vergoed krijgt verschilt nogal per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering. Het is dus belangrijk dat je probeert in te schatten hoeveel je per jaar gebruik maakt van fysiotherapie en dit te vergelijken met de verschillende verzekeringen.

Hoeveel behandelingen fysiotherapie per jaar?

  • Ben je bekend met regelmatig terugkerende klachten, waarvoor je behandeling nodig hebt
  • Ben je gevoelig voor sportblessures?
  • Heb je lichamelijk zwaar werk, waardoor overbelasting op de loer ligt?
  • Hoop je in het komende jaar zwanger te raken?
  • Heb je zittend werk?
  • Heb je veel stress/spanningen

Al deze factoren maken dat het verstandig is om te zorgen dat je voor komend jaar een aanvullende verzekering kiest die voor jou voldoende fysiotherapie in het pakket heeft!

Basisverzekering

Alleen klachten, die op de zogenaamde chronische lijst voorkomen worden vergoed vanuit de basisverzekering. En dan nog pas vanaf de 21ste behandeling! De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, die hier natuurlijk voldoende ruimte voor met hebben. Want heb  je in dit geval een aanvullende verzekering van bijvoorbeeld 12 behandelingen, dan moet je er 8 zelf betalen voor de basisverzekering de vergoeding over neemt.

Denk hierbij ook aan je eigen risico!

Hulp nodig?

Vind je het lastig zelf te bepalen hoeveel behandelingen je verzekerd wilt hebben? Vraag onze fysiotherapeut, die helpt je graag alles op een rijtje te zetten!

PraktijkPietersen

Recent posts

Door Rianne op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel lichten wij van Praktijk Piete[...]

› Lees meer
Door Rianne op 20 september 2017

Last van schouderpijn? Dé oefeningen bij schouderklachten

De schouders zijn zo gemaakt dat ze alle richtingen in kunnen bewegen. Het is één van de meest gecompliceerde gewrichten van ons lichaam. En het is dus niet voor niets dat schouderklachten en schoud[...]

› Lees meer