Ook verkouden?

Ook verkouden?

Door Rianne Pietersen - op 26 november 2016

OOK VERKOUDEN? verkouden gebruik gemberthee en laat je prikken met acupunctuur!

Acupunctuur en Chinese kruiden helpen bij griep en verkoudheid. Er is niets mis met een paracetamol en gewoon uitzieken, maar sommige mensen blijven hangen in klachten als hoesten of voorhoofdsholte ontsteking.

Acupunctuur ondersteunt de afweer van het lichaam zodat je weer herstelt. Een krachtig en goed huismiddel tegen (beginnende) verkoudheids- en griepklachten is gember. Dit haalt de kou uit ons lijf en vermindert de slijmvorming.

“Recept” voor gemberthee: snijd 5 dunne plakjes verse gemberwortel af en laat die vijf minuten trekken in een halve liter kokend water. Drink de thee goed warm op en voel de warmte-doorstroming in je lichaam.

Wil je ter ondersteuning van je weerstand een acupunctuurbehandeling ondergaan, dan kun je terecht bij onze acupuncturisten van Praktijk Pietersen Apeldoorn.

Voor informatie: info@praktijkpietersen.nl of 055-5790384/5430769

Rianne Pietersen
Rianne Pietersen
Werkt sinds 2002 als fysiotherapeut in Apeldoorn. Heeft in mei 2008 de opleiding tot acupuncturiste met succes afgerond. Rianne is lid van het N.V.A. Binnen de fysiotherapie heeft Rianne zich gespecialiseerd in houding en balansproblemen, Dry Needling, triggerpoints en zwangerschapsgerelateerde klachten. Rianne probeert tijdens haar behandelingen iemand te leren verantwoordelijk te zijn voor zijn klacht en zelf het heft in handen te nemen om het herstel te bevorderen. Rianne heeft in oktober 2007 haar diploma fysiotherapie bij dieren behaald.

Populaire artikelen

Door Rianne Pietersen gepubliceerd op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 22 november 2019

Piriformis syndroom oefeningen en behandeling

Eén van de meest bekende en meest voorkomende oorzaken van bilpijn is het piriformis syndroom. Bij dit syndroom is er sprake van zenuwpijn in de [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 16 september 2018

Pijn bij het zitten

Lekker en comfortabel op onze billen zitten, dat is iets wat we allemaal willen toch? De meest belangrijke spier bij het zitten, zijn de billen. [...]

› Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,3 op basis van 19 beoordelingen Reviews