Patiënt geeft dikke 8 voor acupunctuurbehandeling

Patiënt geeft dikke 8 voor acupunctuurbehandeling

Door Nicolette op 11 juli 2015

Meer dan de helft wordt behandeld voor pijnklachten

Uit recent onderzoek onder 500 patiënten die met acupunctuur worden behandeld, blijkt dat 80% het resultaat van de behandeling waardeert met een 8 of hoger. Opvallend is dat ruim de helft van hen wordt behandeld voor pijnklachten. Het onderzoek is uitgevoerd door de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA).

Acht van de tien ondervraagden geeft aan te ervaren dat acupunctuur redelijk tot zeer veel heeft bijgedragen aan het verhelpen van hun klachten. Daarnaast waardeert maar liefst 70% de acupuncturist als therapeut met een 9 of hoger. De meest voorkomende klachten waarvoor de ondervraagden een acupuncturist bezoeken zijn: luchtwegaandoeningen, allergieën, stress, burn-out, huidaandoeningen en spijsverteringsproblemen.

De klacht die er echter uitspringt, is pijn: 60% van de ondervraagden komt met pijnklachten naar de acupuncturist. ‘Acupunctuur is voor veel aandoeningen inzetbaar maar opvallend is dat juist pijn heel goed te verminderen is met acupunctuur. Dit wordt inmiddels ook gestaafd door wetenschappelijk onderzoek. Acupunctuur is dan ook terug te vinden in een aantal medische richtlijnen voor de behandeling van pijn, zoals die voor aangezichtspijn’, aldus Johanna Biemans, hoofd Nederlands Kenniscentrum Acupunctuur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van onze acupuncturisten.

Tel. 055-5790384/055-5430769

E-mail: info@praktijkpietersen.nl

 

 

 

Nicolette

Recent posts

Door Rianne op 11 mei 2018

Medical taping & acupunctuur: dé oplossing bij hooikoorts

Ben je één van de vier mi[...]

› Lees meer
Door Rianne op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel lichten wij van Praktijk Piete[...]

› Lees meer