Piriformis syndroom oefeningen en behandeling

Piriformis syndroom oefeningen en behandeling

Door PraktijkPietersen op 21 februari 2017

Eén van de meest bekende en meest voorkomende oorzaken van bilpijn is het piriformis syndroom. Bij dit syndroom is er sprake van zenuwpijn in de bil. De piriformis is namelijk een diepe bilspier die tegen een zenuw in de bil kan drukken. De meest voor de hand liggende piriformis behandeling is werken met een fysiotherapeut. Hij of zij kan je helpen met de juiste oefeningen om dit piriformis syndroom te verhelpen.

Piriformis syndroom behandeling door een fysiotherapeut

Bij klachten door een piriformis syndroom kan een fysiotherapeut de uitkomst zijn. Een fysiotherapeut verlicht niet alleen de pijn, maar kan ook de oorzaken van het syndroom aanpakken. Door de juiste piriformis syndroom oefeningen en massages zullen de klachten al snel minder worden. Van rekoefeningen en massages tot dryneedling, wij adviseren datgene dat bij jou past.

Drie verschillende piriformis syndroom oefeningen

Heb je last van het piriformis syndroom? Dan zijn er verschillende oefeningen die helpen om de pijn te verlichten. Hieronder laten we je kennismaken met drie verschillende piriformis syndroom oefeningen:

  1. Het rekken van de piriformis spier in rugligging Ga op de rug liggen en zet je voeten op de grond. Leg je linkerenkel op je rechterknie en trek hierna je rechterbeen met twee handen richting de borst. Wissel vervolgens van kant.
  2. Het rekken van de piriformis spier Ga op je rug liggen en zet je linkervoet over je rechterknie heen. Trek vervolgens met je rechterhand je linkerknie langzaam opzij.
  3. Onderrug bol maken in rugligging Ga op je rug liggen en breng je knieën richting je borst. Pak je knieën met beide handen vast en trek ze verder naar je toe. Houd deze positie even vast.

Waarvoor dient een piriformis syndroom test?

De piriformis syndroom test kan je een goed beeld geven of je eventuele ischias klachten hebt op basis van dit syndroom. De piriformis syndroom test kan je doen met specifieke stretch en weerstand oefeningen. Het is wel belangrijk, alvorens te beginnen met deze testen, dat je alle andere mogelijke oorzaken van ischias hebt uitgesloten. Bij Praktijk Pietersen helpen we je graag met het uitvoeren van de piriformis syndroom test.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

PraktijkPietersen

Recent posts

Door Rianne op 11 mei 2018

Medical taping & acupunctuur: dé oplossing bij hooikoorts

Ben je één van de vier mi[...]

› Lees meer
Door Rianne op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel lichten wij van Praktijk Piete[...]

› Lees meer