Acupunctuur in alle fases van zwangerschap

Acupunctuur in alle fases van zwangerschap

Door Rianne Pietersen - op 28 november 2016

Zwangerschap en bevalling

 zwanger

ACUPUNCTUUR KAN JE HELPEN VÓÓR, TIJDENS EN NÁ DE ZWANGERSCHAP. Vóór de zwangerschap kan acupunctuur je energie versterken, de menstruatiecyclus reguleren en begeleiden bij IUI/IVF/ICSI.

Tijdens de zwangerschap is het doel o.a. een miskraam te voorkomen en klachten te verminderen, zoals misselijkheid, energieverlies, rug- en bekkenklachten (bandenpijn), hoofdpijn en slaapproblemen.

Vóór de bevalling kan het gebruikt worden om een stuitligging van het kind op te heffen (liefst in week 32-33). Dit gebeurt via moxatherapie. Ook klachten van de moeder, zoals  moeheid en rugklachten kunnen behandeld worden. Bij ‘bijna-overtijd-zijn’, als de tijd rijp is, kan acupunctuur de bevalling helpen opwekken, waardoor inleiden bij de gynaecoloog voorkomen kan worden.

Ná de bevalling kunnen er klachten zijn van rug, bekken en energieverlies, welke door acupunctuur versneld verbeteren. Ook kan acupunctuur een rol spelen bij het bevorderen van het op gang komen van borstvoeding.

 

Zie ook: http://www.praktijkpietersen.nl/acupunctuur-stuitligging/

 

Rianne Pietersen
Rianne Pietersen
Werkt sinds 2002 als fysiotherapeut in Apeldoorn. Heeft in mei 2008 de opleiding tot acupuncturiste met succes afgerond. Rianne is lid van het N.V.A. Binnen de fysiotherapie heeft Rianne zich gespecialiseerd in houding en balansproblemen, Dry Needling, triggerpoints en zwangerschapsgerelateerde klachten. Rianne probeert tijdens haar behandelingen iemand te leren verantwoordelijk te zijn voor zijn klacht en zelf het heft in handen te nemen om het herstel te bevorderen. Rianne heeft in oktober 2007 haar diploma fysiotherapie bij dieren behaald.

Recent posts

Door Rianne Pietersen op 11 mei 2018

Medical taping & acupunctuur: dé oplossing bij hooikoorts

Ben je één van de vier mi[...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel lichten wij van Praktijk Piete[...]

› Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,3 op basis van 19 beoordelingen Reviews