Manuele therapie in Apeldoorn

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Als fysiotherapeutisch specialisme richt de Manueel therapeut zich op de gezondheidsproblemen van cliënten met klachten aan het bewegingsapparaat en in het bijzonder de wervelkolom. U kunt voor Manuele therapie in Apeldoorn terecht bij Praktijk Pietersen mét of zonder verwijzing van de huisarts en/of specialist.

Wat is een Manueel therapeut?

De Manueel therapeut heeft na de opleiding fysiotherapie een driejarige Masteropleiding gevolgd voor Manuele therapie en is gespecialiseerd in nek- en rugklachten. Hierbij voert de Manueel therapeut een uitgebreid onderzoek uit en behandeld de wervelkolom en ledematen, zo nodig met speciale technieken als mobilisatie en manipulatie.

Wat doet een Manuele therapeut?

De Manuele therapeut brengt door middel van een uitvoerig intakegesprek de klachten van de client in kaart. Hierna komt een grondig lichamelijk onderzoek waarbij het functioneren van de gewrichten en spieren door de Manueel therapeut wordt beoordeeld. Dit wordt extra zorgvuldig gedaan doordat zij is gespecialiseerd in nek- en rugklachten. Uiteindelijk wordt er een behandelplan opgesteld om de klachten te verhelpen of te verminderen. De behandeling kan bestaan uit de eerdergenoemde mobilisatie- en manipulatietechnieken, maar daarnaast staat ook de bewustwording van de client.

Wanneer kunt u naar Manuele therapie in Apeldoorn?

Bij Praktijk Pietersen houdt de Manueel therapeut niet alleen rekening met lichamelijke klachten, maar houdt ook rekening met andere factoren die de activiteiten en participatie van patiënten kunnen beperken. Denk hierbij aan klachten die na 4 tot 6 weken niet verminderd zijn of klachten waarvan de oorzaak nog steeds onduidelijk is. Tevens kan de extra expertise van een Manueel therapeut wenselijk zijn bij patiënten met complexe problematiek.

Klachten waarvoor u terechtkunt bij de Manueel therapeut:

  • Nekklachten
  • Schouderklachten
  • Hoge rugklachten (n.b. rib- en borstpijn)
  • Lage rugklachten
  • Heupklachten
  • Hoofdpijn
  • Duizeligheid bij bewegen van de nek
  • Kaakklachten in combinatie met nekklachten
  • Klachten met uitstraling richting armen of benen

Opleiding en registratie

Binnen Praktijk Pietersen Apeldoorn heeft Iris Star de opleiding Master Musculoskeletaal (richting Manuele therapie) gevolgd. Zij is opgenomen in het Centraal Kwaliteitsregister Manuele therapie van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF): www.defysiotherapeut.com.