Een kreupel paard? DryNeedling is de oplossing!

Is je paard kreupel of heeft het andere klachten? Dry Needling helpt.

DryNeedling is een behandeling gegeven door een dierenfysiotherapeut. Het geeft snel resultaat  bij pijnklachten veroorzaakt door spieren.  Met deze behandeling  ontspannen de spierverhardingen ,de zogenaamde knopen, door het gericht prikken met een dunne naald in de spier.  Het is  een van de meest doeltreffende methoden bij alle pijnklachten.

Bij deze methode wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten, zoals bij een injectie.

Niet hetzelfde als acupunctuur

De theoretische achtergrond van acupunctuur is anders. Acupunctuur heeft invloed op de energie van het gehele lichaam, terwijl DryNeedling een spier beinvloedt, dus zeer plaatselijk werkt.

Een voorbeeld

Josco is een paard dat eigenlijk altijd braaf is onder het zadel. De laatste tijd bokt hij na een wat zwaardere training en is daarna gevoelig bij het borstelen en opzadelen. Na onderzoek vond de dierenfysiotherapeut een verkrampte spier in de rug. Behandelde hem daarna één maal met DryNeedling en Josco loopt weer als een zonnetje!

Voor meer informatie kijk op onze website onder: fysiotherapie/dryneedling