Last van een zere, pijnlijke nek?

Last van een zere, pijnlijke nek?

Door Rianne Pietersen - op 25 april 2017

Heb je last van een zere nek of een pijnlijke nek? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is de pijnlijke nek na enkele dagen weer weg. Is dit niet het geval? Dan is het belangrijk om hiernaar te laten kijken door een specialist, zoals een fysiotherapeut van Praktijk Pietersen.

De oorzaken van een zere nek

Hieronder laten we je kennismaken met de meest voorkomende oorzaken van een zere nek.

Een verkeerde houding

Mensen die (te) lang in dezelfde houding staan of zitten, krijgen last van een stijve of pijnlijke nek. Nekklachten komen ook vaak voor bij mensen met een kantoorbaan, mensen die vaak en lang achter de computer te zitten. Op den duur ga je dan een verkeerde houding aannemen met als resultaat een pijnlijke nek.

Nekpijn na/tijdens het slapen

Heb je tijdens het slapen een verkeerde houding? Lig je niet comfortabel? Of is je hoofdkussen niet op jouw slaaphouding afgestemd? Dan kan dit een zere nek als gevolg hebben.

Het verrekken van een spier

Door een onverwachte beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten, kun je de spieren in je nek verrekken. Heeft deze onverwachte beweging geleid tot een spierscheuring? Dan houdt de zere nek waarschijnlijk veel langer aan.

Een nekhernia

Wanneer je last hebt van een nekhernia is de tussenwervelschrijf in de nek van zijn plaats geschoven. Met als gevolg irritatie van de ruggenmergzenuwen. Dit gaat gepaard met heel veel pijn.

Slijtage

Er zijn verschillende vormen van slijtage zoals spondylose of artrose die zich in de nek kunnen manifesteren. Dit veroorzaakt een pijnlijke en stijve nek.

Whiplash

Wie door een harde klap, bij bijvoorbeeld een (auto)ongeluk of een harde val, met zijn hoofd van voor naar achter schiet, kan lange tijd een zere nek hebben en houden.

Praktijk Pietersen voor advies

Wat de oorzaak bij jou dan ook is van die pijnlijke nek, de fysiotherapeuten van Praktijk Pietersen voorzien je graag van een persoonlijk advies. Samen gaan we aan de slag.

Rianne Pietersen
Rianne Pietersen
Werkt sinds 2002 als fysiotherapeut in Apeldoorn. Heeft in mei 2008 de opleiding tot acupuncturiste met succes afgerond. Rianne is lid van het N.V.A. Binnen de fysiotherapie heeft Rianne zich gespecialiseerd in houding en balansproblemen, Dry Needling, triggerpoints en zwangerschapsgerelateerde klachten. Rianne probeert tijdens haar behandelingen iemand te leren verantwoordelijk te zijn voor zijn klacht en zelf het heft in handen te nemen om het herstel te bevorderen. Rianne heeft in oktober 2007 haar diploma fysiotherapie bij dieren behaald.

Populaire artikelen

Door Rianne Pietersen gepubliceerd op 12 oktober 2017

Waar komt zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder vandaan?

Aan een zeurende pijn in de schouder of een overbelaste schouder kunnen veel verschillende oorzaken ten grondslag liggen. Welke oorzaken dat zijn? In onderstaand artikel [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 22 november 2019

Piriformis syndroom oefeningen en behandeling

Eén van de meest bekende en meest voorkomende oorzaken van bilpijn is het piriformis syndroom. Bij dit syndroom is er sprake van zenuwpijn in de [...]

› Lees meer
Door Rianne Pietersen bijgewerkt op 16 september 2018

Pijn bij het zitten

Lekker en comfortabel op onze billen zitten, dat is iets wat we allemaal willen toch? De meest belangrijke spier bij het zitten, zijn de billen. [...]

› Lees meer
Wij scoren gemiddeld een 8,3 op basis van 19 beoordelingen Reviews