Acupunctuur en zwanger worden

In de huidige tijd zien we steeds meer echtparen en koppels die een zwangerschapswens hebben, maar die moeilijk of helemaal niet vervuld kan worden. Wist je dat acupunctuur ook een rol kan spelen bij het zwanger worden? In de meeste gevallen zelfs biedt acupunctuur hierbij een uitkomst. Zeker wanneer er lichamelijk geen duidelijke oorzaak is waarom het niet lukt met het zwanger worden.

Acupunctuur en zwangerschap: hoe gaat dit in zijn werk?

Via acupunctuur zijn we bij Praktijk Pietersen in staat de vrouwelijke cyclus te reguleren, de kwaliteit van eicel en zaadcel te bevorderen, de vruchtbaarheid te verbeteren, etc. Ook begeleiding bij spontane miskramen is mogelijk. Wel is het van belang dat er eerst medisch onderzocht wordt of er een reden is waarom er geen zwangerschap ontstaat, denk hierbij bijvoorbeeld aan verstopte eileiders.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De behandeling van acupunctuur bij het zwanger worden bestaat uit het plaatsen van diverse naaldjes, over het lichaam verspreid. Afhankelijk van de situatie kan de behandeling van acupunctuur tijdens de zwangerschap ondersteund worden door het inzetten van een Chinese kruidenformule.

Het inzetten van acupunctuur ter bevordering van een zwangerschap lijkt ons een goede stap, voordat men overgaat tot behandeling met IUI, etc., welke voor een echtpaar veel ingrijpender zijn. Mocht je belangstelling gewekt zijn voor een behandeling acupunctuur en zwanger worden, neem dan contact op met één van onze acupuncturisten.

Wij scoren gemiddeld een 9,3 op basis van 17 beoordelingen Reviews