Heb je last van een zere nek of een pijnlijke nek? Dan kan dit verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen is de pijnlijke nek na enkele dagen weer weg. Is dit niet het geval? Dan is het belangrijk om hiernaar te laten kijken door een specialist, zoals een fysiotherapeut van Praktijk Pietersen.

De oorzaken van een zere nek

Hieronder laten we je kennismaken met de meest voorkomende oorzaken van een zere nek.

Een verkeerde houding

Mensen die (te) lang in dezelfde houding staan of zitten, krijgen last van een stijve of pijnlijke nek. Nekklachten komen ook vaak voor bij mensen met een kantoorbaan, mensen die vaak en lang achter de computer te zitten. Op den duur ga je dan een verkeerde houding aannemen met als resultaat een pijnlijke nek.

Nekpijn na/tijdens het slapen

Heb je tijdens het slapen een verkeerde houding? Lig je niet comfortabel? Of is je hoofdkussen niet op jouw slaaphouding afgestemd? Dan kan dit een zere nek als gevolg hebben.

Het verrekken van een spier

Door een onverwachte beweging, bijvoorbeeld tijdens het sporten, kun je de spieren in je nek verrekken. Heeft deze onverwachte beweging geleid tot een spierscheuring? Dan houdt de zere nek waarschijnlijk veel langer aan.

Een nekhernia

Wanneer je last hebt van een nekhernia is de tussenwervelschrijf in de nek van zijn plaats geschoven. Met als gevolg irritatie van de ruggenmergzenuwen. Dit gaat gepaard met heel veel pijn.

Slijtage

Er zijn verschillende vormen van slijtage zoals spondylose of artrose die zich in de nek kunnen manifesteren. Dit veroorzaakt een pijnlijke en stijve nek.

Whiplash

Wie door een harde klap, bij bijvoorbeeld een (auto)ongeluk of een harde val, met zijn hoofd van voor naar achter schiet, kan lange tijd een zere nek hebben en houden.

Praktijk Pietersen voor advies

Wat de oorzaak bij jou dan ook is van die pijnlijke nek, de fysiotherapeuten van Praktijk Pietersen voorzien je graag van een persoonlijk advies. Samen gaan we aan de slag.